Blogger Widgets

ads nuffnang

ASSALAMUALAIKUM... SELAMAT DATANG KE BLOG HUSNA... TERIMA KASIH YEE SUDI MENJENGUK BLOG YANG X SEBERAPA NII... BLOG NI HUSNA KONGSIKAN MENGENAI KEHIDUPAN SEHARIAN, RESEPI-RESEPI, DAN APA2 CERITA JEE.. SILA-SILA LA KLIK IKLAN NUFFNANG KAT ATAS TU YEE.. HEHE.. SILA TINGGALKAN JEJAK/ LINK KORG NANTI HUSNA AKAN CUBA FOLLOW/ JEJAK KORG BALIK... TERIMA KASIH...

24 October 2013

mee sup!

Assalamualaikum...

selamat pagi.. after raya haji ni mmg byk daging korban dalam peti ais kann... hehe. dan byk la menu2 daging yg nk difikirkan utk dimasak setiap hari smpai la daging korban tu habis. salah satunya, menu mee sup.. waa... mmg terangkat ah. ptg semalam dh plan nk buat mee sup ni... dh g kedai beli mee kuning, daun sup, dan sup bunjut adabi.. bahan2 yg lain sume dh sedia ad kat umh.. skrg suami selalu balik awl... xde o.t dh.. sob sob.. kalau dulu ad o.t boleh jgk laa yg lebih tu tampung mane yg kurang.. skrg if ad yg kurang pom dh xleh nk tampung2 dh... dulu suami g kije pagi balik mlm.selalu je rase boring.. tinggallah kami 2 beranak kat umh.. skrg dh selalu balik awl.. suke tu mmg suke boleh masak.. makan same2.. tp ad kekurangan die plak.. xde duit lebih . dulu mmg x masak laa sbb membazir jee.. suami balik mlm.. die dh makan. pagi tu lebihan lauk nge nasi mesti buang punye.. membazir kan? "Ya Allah, apabila rezekiku ad dilangit, maka turunkanlah, apabila didalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit, maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak, maka permudahkanlah untuk mendapatkannya, Juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, Dan jadikanlah kedua tanganku ini berada diatas dan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini dibawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu." Amin.

mee sup nim feveret abah dan dira.. mama pom.. suke tgk budak kecik ni makan.. =)
NUR HADIRAH 1Y 6M 20D

ptg kemarin siap jgk mee sup yg dirancang. waa... rasa die sebijik mcm kt kedai yg selalu kami pegi mkn kat Kuala Kemaman.. hehe. stail puji diri sendiri jee.. xah nim pujian ikhlas drpd suami.. daging tuu.. husna letak skali dalam sup.. daging besar2.. nt dh masak angkat je.. asing.. masukkan dalam mangkuk lain.. tibe mase nak makan cume perlu potong je nipis2.. sedappp...

kuah sup

hirisan daging

mee kuning yg dah dicelur dalam air panas selama 2minit


lada kicap( xde ni..suami xleh mkn ) hehe..

No comments:

Post a Comment